SAR Arama Kurtarma, Kocaeli’nin ilk ağır seviye kurtarma ekibi oldu


  • Belma Özgen AKBAY

SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği, Kentsel Arama Kurtarma ağır seviye akreditasyon sınavından başarı ile geçti. Böylece SAR Arama Kurtarma Kocaeli’nin ilk, Türkiye’nin STK’lar arasında 4’üncü ağır seviye kurtarma ekibi oldu.

Kocaeli İzmit merkezli SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği arama – kurtarma, koruma ve güvenlik konularında bir ekip olarak görev alıyor. 2008 yılında faaliyete başlayan ve 2014 yılında dernekleşen SAR Arama Kurtarma, faaliyetleri konusunda eğitimler de veriyor ve katılımcı dış müşterileri ile birlikte toplumun temel afet bilincine sahip olmasını, risk analizi ve iş güvenliği konularında, toplumsal birliktelik ve duyarlılıklara yönelik ‘çözüm ortağı’ olmayı hedefliyor. Hedefleri doğrultusunda akreditasyon sınavlarına da katılan ve tamamı gönüllülerden oluşan SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği, girmiş olduğu Kentsel Arama Kurtarma ağır seviye akreditasyon sınavından da başarı ile geçti. SAR Arama Kurtarma böylece Kocaeli’nin ilk, Türkiye’nin STK’lara arasında 4’üncü ağır seviye kurtarma ekibi olmayı başardı. Dernek son olarak Kocaeli BüyükşehirBelediyesi ile doğal afetler öncesinde protokol imzaladı.

– Kahramanmaraş’ta da SAR vardı

Bugüne kadar bir çok afette yer alan SAR Arama Kurtarma, son olarak Kahramanmaraş depreminde de yer aldı. Sözkonusu depremde de bir çok kişiyi enkazdan kurtaran dernek üyeleri, depremler başta olmak üzere orman yangınlarında da görev aldı.
Kocaeli’nin yanı sıra Türkiye genelinde İstanbul Adana Bingöl Balıkesir, Muğla, Ankara İzmir, Kahramanmaraş ve Denizli ile toplam 10 temsilciliği bulunan Dernek; en son İzmir Urla’da ve İzmir Yamanlar’da meydana gelen yangınlarda da söndürme ve soğutma çalışmalarına katıldı.