İZAYDAŞ AŞ., ATY için Geçici Faaliyet Belgesi’ni aldı


  • Belma ÖZGEN AKBAY

TAYÇED Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği üyelerinden İZAYDAŞ AŞ., Geri Kazanım Şubesi ATY için 12.07.2024 tarihi itibariyle Geçici Faaliyet Belgesini (GFB) aldı.

TAYÇED Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği üyelerinden İZAYDAŞ AŞ., Geri Kazanım Şubesi ATY için 12.07.2024 tarihi itibariyle Geçici Faaliyet Belgesini (GFB) aldı. Atık yönetimi konusunda hizmet veren İZAYDAŞ AŞ.’nin Genel Müdürü Muhammet Saraç, bundan duydukları gururu dile getirirken “Yerimizde sayma lüksümüz yok, kendimizi geliştirmeye ve büyümeye devam edeceğiz.” dedi.
Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nden alınan belge sonrası atık nakliye filosunu da güçlendirmeye devam eden İZAYDAŞ AŞ. son olarak atık nakliye filosuna bir çekici TIR ve bir kapaklı damper dorse ilave etti.
TSE ‘den “Karayolu ile Atık Taşıma Aracı Uygunluk Belgesi” ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden “Tehlikeli Atık Taşıma Lisansı” aldıklarını söyleyen Muhammet Saraç, İZAYDAŞ olarak 18.07.2024 tarihi itibariyle hem paletli hem dökme olacak şekilde tehlikeli atıkları alarak çekici TIR ve dorse ile atıkları taşıyarak bertaraf etmeye devam edeceklerini söyledi.

– İZAYDAŞ Sektörel Teşvik Belgesi aldı
İZAYDAŞ AŞ., mevcut çevre yatırımlarından işletme, arıtma tesisi, biyogaz tesisi, ATY ve deniz atıkları kabul tesisi ile ilgili olarak; yatırımlarda devlet yardımları hakkındaki karar ve uygulama tebliğleri çerçevesinde, makine- teçhizat alımları, bina- inşaat ve diğer harcamalar için yararlanacağı, ortalama 5 yıl geçerli olacak teşvik belgesini aldı. İZAYDAŞ’ın ilgili birim yöneticileri, sürece ilişkin değerlendirme toplantısında bir araya gelirken Teşvik Belgesi kapsamında vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi desteği, faiz desteği ve KDV istisnası konuları ele alındı.

– ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi belgesi
İZAYDAŞ, acil durum-kriz durumlarında iş gerekliliklerini karşılamak üzere “ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi” belgesini almaya hak kazandı. Halihazırda 8 adet uluslararası uygunluk belgesine sahip olan İZAYDAŞ, bunlara ek olarak dokuzuncu belgeyi de bünyesine katmış oldu.