GEDOSK yeni dönemde ‘kadın gücü’ ile yürüyecek


Belma ÖZGEN AKBAY (Odavizyon Dergisi – Sayı 213)

Gebze Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GEDOSK), yeni dönemde bir kadın başkan ile yoluna devam ediyor. 2023 yılı sonunda yapılan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Neslihan Atilla, eski yönetime teşekkür ederek yeni dönemde ‘kadınların gücü’ ile bir farkındalık yaratacaklarını söyledi. Neslihan Atilla, GEDOSK’u ve yeni dönem hedeflerini Odavizyon Dergisi için anlattı.

Gebze Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GEDOSK), 2023 yılı sonunda yapılan Genel Kurul ile yeni yönetimini belirledi. Eski dönemde Yönetim Kurulu Üyesi de olan Neslihan Atilla kulübün yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Katkıları için eski yönetime teşekkür eden Neslihan Atilla, yeni dönemde ‘kadın gücü’ ile ‘gönüllülük gücü’nü birleştirerek özellikle bölgede daha çok insana ulaşmayı ve bu sporu anlatmayı amaçladıklarını söyledi.

– Neslihan Atilla: Yeni genç sporcular yetiştireceğiz
1996 yılından bu yana ticari bir amaç gütmeyen ve gönüllülük esası ile çalışmalarını yürüten GEDOSK, doğa yürüyüşleri, yüksek irtifa dağcılık, kaya tırmanışı, kültür ve doğa gezileri, kamp, oryantring gibi doğa sporları ve bu alanlardaki eğitim çalışmalarını sürdürüyor.
Sportif ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile de dikkat çeken GEDOSK bu kapsamda çöp toplama, sokak hayvanlarını besleme, okul ve doğa yürüyüşleri düzenlemek, deprem afet durumlarında gönüllü olarak destek olmak gibi çalışmaları da yürütüyor.
Bağışlar, kulüp aidat ve faaliyetlerdeki katkı payları ile faaliyetlerini sürdüren Kulüp, yeni dönemde de insanları doğa ile buluşturmaya, doğa sporları, kamp, dağcılık aktiviteleri, sosyal sorumluluk projeleri, sinema ve söyleşi günleri, sunumlar, ve eğitimler vermeye devam edecek. Ancak yeni dönem yönetimin hedeflerinde tüm bunlara ek olarak dağcılık ve kaya tırmanışı alanlarına biraz daha ağırlık vermek istediklerini anlatan Neslihan Atilla, “Yurt içi ve yurt dışı projeler ile Federasyon eğitimleri ve kulüp içi eğitimlerine odaklanarak, teknik bilgi ve donanıma sahip katılımcı sayımızı artırmayı, yeni genç sporcular yetiştirmeyi ve onları desteklemeyi öncelikli hedeflerimiz arasına koyduk.” dedi.

– En büyük destekçilerimiz gönüllüler
Yeni dönemde projelerini hayata geçirmek için heyecanlı olduklarını belirten Neslihan Atilla, GEDOSK’un ve sahip olduğu gönüllülük gücünün bölge için önemli bir değer olduğunu vurguladı. GEDOSK olarak toplum yararına yaptıkları tüm çalışmalarla, bu önemli değeri yaşatmaya ve korumaya devam etmek istediklerinin altını çizen Neslihan Atilla, “Bu alandaki eğitim, teknik ekipman ve faaliyet giderleri katılımcı ve sporcular için büyük bir ekonomik külfet oluşturuyor. Bu da sözkonusu branşın gelişmesinin önünde büyük bir engel. GEDOSK olarak bizim bu noktadaki en büyük görevimiz imkan ve kaynakları bir araya getirerek, bu işe gönül verenler için kolaylaştırıcı olmaktır. Bu noktada spor gönüllülerinin destekleri büyük önem taşıyor.” dedi.

– Okullarla ‘doğa yürüyüşü’
Yeni dönemde okullarla doğa yürüyüş faaliyetlerini artıracaklarını ve böylece doğa ile bağ kurmanın önem ve heyecanını gençler ile paylaşacaklarını söyleyen Neslihan Atilla, “Doğayı korumak için önce tanımak, sevmek ve ait hissetmek gerek. Bu nedenle erken yaşta doğa ile bağ kurmak hem doğa için, hem bireyler için oldukça önemli.” dedi.
Ağacıyla, hayvanıyla, insanıyla, taşı ve toprağıyla doğanın bir bütün olduğunun altını çizen Neslihan Atilla, ancak doğanın tüm unsurlarına aynı derecede önem gösterilebilirse doğanın sağlıklı bir şekilde yaşatılabileceğini söyledi. Neslihan Atilla bunun için de GEDOSK olarak ağaçlandırma, çöp toplama ve sokak hayvanlarına sahip çıkma gibi projelere önem verdiklerini, yeni dönemde ilgili kurum ve STK’lar ile yakın işbirliği içerisinde olarak bu faaliyetlerini devam ettireceklerini dile getirdi.

– GEDOSK’un kapıları herkese açık
28 yıllık kocaman bir aile olan Gebze Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü’nün kapılarının herkese açık olduğunu söyleyen Neslihan Atilla, ilgi duyan, merak eden herkesi mutlaka GEDOSK ile iletişime geçmeye davet etti.