EGE Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, dünyada kadın girişimcilerin oranı yüzde 17. Türkiye’deki verilere göre ise, girişim ekosisteminde kadın girişimcilerin oranı yüzde 15 civarında. Yani dünya ortalamasının 2 puan altındayız.” dedi.
EGİAD, kadın işgücünün arttırılması amacıyla hazırladığı Kadın Girişimci Yetiştirme projesi ile ABD Büyükelçiliği’nin açtığı Small Grant Programı’ndan hibe kazandı. Her hafta bir eğitim ve etkinlik programı düzenleyerek kadın girişimci adaylarına desteğini sürdüren EGİAD bugüne kadar 32 saatlik KOSGEB Temel Girişimcilik eğitimleri verdi. EGİAD, adaylara uzman ağızlardan birinci derecede bilgi aktarılmasına ev sahipliği yaptı. Eğitim programı kapsamında konferans, çalıştay, mentorlük ve koçluk hizmetleri de sunarak tam kapasiteli bir eğitim çalışması gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, uluslararası platformlarda, erkeklerle kadınların işgücüne katılımları arasındaki açığın, 2025 yılına kadar yüzde 25 oranında daraltılma kararı alındığını belirterek tüm dikkatlerin kadın girişimci adaylarına çevrildiğini ifade etti. İlter şunları söyledi: “Önümüzdeki yıllarda tüm dünyada 100 milyon kadının işgücüne katılması planlanıyor. Tüm dünyada kadın girişimcilerin oranı yüzde 17. Türkiye’deki verilere göre ise, girişim ekosisteminde kadın girişimcilerin oranı yüzde 15 civarında. Yani dünya ortalamasının 2 puan altındayız. Yatırım adedi olarak bakarsak, 2017 yılında Türkiye’de yatırım alan 71 girişimin ancak 15’inde kadın girişimci bulunuyordu. Toplam yatırım miktarının yüzde 15’ini kadın girişimciler topladı. Bu durumda önümüzde uzun soluklu ve zorlu bir süreç olduğunu söylemek yanlış olmayacak.”
– Kadınsız bir ekonomik güçlenme düşünülemez
Türkiye’de girişimcilik faaliyetlerinin temel hedef gruplarından en önemlisinin kadınlar olduğunu anlatan Başkan İlter, kadınsız bir ekonomik güçlenmenin düşünülemeyeceğini belirterek kadınların ekonomik yaşam içinde daha etkin ve etkili rol almasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Türkiye nüfusunun yüzde 49.8’ini oluşturan kadınlar için birçok kurum ve sivil toplum kuruluşunun proje üretmesi gerektiğini söyleyen İlter, “EGİAD olarak bu sürecin öncü kurumları arasında yerimizi almak, kadınlarımızın girişimci ruhuna önder olmak bizim için en önemli sorumluluklar arasındadır. ABD Büyükelçiliği’nin açtığı Small Grant Programı’ndan kadınların girişimcilik hayatında daha aktif rol alması ve iş gücüne katılım oranlarının artırılması amacıyla hazırladığı Kadın Girişimci Yetiştirme projesiyle hibe desteği alan derneğimiz, bu proje sayesinde önemli bir sosyal sorumluluğu gerçekleştirmektedir. Daha güçlü toplumlar ve ekonomiler için kadın erkek birlikte ve mutlaka girişimci ruhuyla yola devam etmelidir” diye konuştu.
Ben kosgeb girişimcilik eğitimlerine katıldım ve kurs hocamız bize http://www.isplaniornekleri.com adlı web siteyi önerdi burada 2018 yılı kosgeb girişimci iş planı örnekleri var.Bu iş planı örneklerinden yola çıkarak girişimciler aracı ve danışmanlara para ödemeden kendi girişimci iş planı dosyalarını kolayca hazırlayıp kosgeb ‘e başvuru yapabilirler.
Yorum ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz. Yorumunuz, öneriniz yayınlanmıştır.