Nuh Zafer Cantürk: İşbirliğine hazırız


  • Belma Özgen AKBAY

Küresel Ana Haber ve Odavizyon Dergisi Yayın Sorumlusu Belma Özgen Akbay ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yazarı, ‘Reel Sektör Masası’ Sorumlusu ve Küresel Ana Haber ve Odavizyon yayınları Genel Yayın Yönetmeni Levent Akbay, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ü ziyaret etti.

Kocaeli Sanayi Odası’nın tek resmi yayını Odavizyon’un Yayın Sorumlusu Belma Özgen Akbay ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi adına Yazar Levent Akbay, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ü makamında ziyaret etti. Üniversite sanayi işbirliğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi ve üniversitelerin gerek sahip oldukları akademik güç, gerekse teknoloji transfer ofisleriyle teknolojiye katkı sağladıklarını, Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin de bu bağlamda çalıştığını ve son 3-4 yıldır olduğu gibi sanayicilerle işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Sanayicilerin kendilerine aktardığı, en büyük sıkıntılarından birinin istihdam olduğunu belirten Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, bu konuda STA’larla beraber çalıştay düzenleyeceklerini, üniversite olarak sanayicilerle ilgili işbirliği konusunda bu tip çalıştayların da önemini bildiklerini aktardı.
Sadece STA’ların değil OSB’lerin de üniversite işbirliği için kendilerine geldiğini aktaran Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, bu konuda da bir çalıştay düzenleyeceklerini ve bu çalıştayın bir paydaşı olarak Ekonomi Gazetesi ile de işbirliği yapabileceklerini kaydetti.